Pagáčiky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
margarín
300
g
hladká múka
4
PL
kyslá smotana
vajce na potretie
soľ
sezamové semienka
tuk na vymastenie plechu
postup
1.
Vypracujeme cesto z preosiatej múky, smotany, margarínu a na hrot noža soli. Cesto necháme cez noc v chladničke odležať prikryté.
2.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na doske na plát s hrúbkou 1,5 cm. Formičkou povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré rozložíme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.