Plnené pirohy
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
1400
g
hladká múka
400
g
mlieko
3000
g
zemiaky
500
g
bryndza
250
g
maslo
5
g
mleté čierne korenie
30
g
soľ
postup
1.
Z múky, vajec a mlieka urobíme cesto (ako na rezance). Rozvaľkáme, robíme šatôčky, plníme bryndzovou plnkou.
2.
Plnka: uvarené zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme bryndzu, všetko jemne rozmiešame a plníme taštičky.
3.
Varíme v osolenej vode. Pred podávaním mastíme rozpusteným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.