Tapenáda z čiernych olív a kapie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
75
g
olivy
75
g
kápia
1
PL
kapary
1
strúčik
cesnaku
1
PL
limetová šťava
90
ml
extra panenský olivový olej
postup
1.
V kuchynskom robote spracúvame olivy, kapiu, kapary a cesnak, až kým nevznikne hladká masa. Motor necháme zapnutý a pomaly prilievame limetovú šťavu aj olivový olej a spracúvame, aby sa všetky suroviny spojili.
2.
Preložíme do vysterilizovaného pohára a uzavrieme. Tapenádu môžeme skladovať v chladničke až 2 týždne.
3.
Podávame na kúskoch chleba ako nátierku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.