Zemiaková baba
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
nové zemiaky
15
dkg
hladká múka
1
dl
mlieko
2
ks
vajce
5
strúčikov
cesnaku
70
g
oravská slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
majorán
trochu
masť
postup
1.
Očistené zemiaky postrúhame na strúhadle, pridáme hladkú múku, prelisovany cesnak, soľ, korenie, majorán, mlieko, slaninu a všetko spolu premiešame.
2.
Plech vymastíme masťou a rozotrieme naň zemiakové cesto a dáme ho piecť do rúry na 200 °C. Podávame podľa chuti s kyslým alebo sladkým mliekom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.