Suppli
30
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
šálky
kurací vývar
60
g
maslo
1
ks
cibuľa
360
g
ryža arborio
1/2
hrnček
biele víno
50
g
postrúhaný parmezán
2
ks
vajce
100
g
mozzarella
1
pohár
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Do rajnice nalejeme vývar, prevaríme ho, potom oheň zmiernime tak, aby sa vývar varil. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme maslo. Pridáme cibuľu a pražíme 2-3 minúty, kým nezmäkne, ale nesmie byť hnedá. Pridáme ryžu a pražíme ďalšie 2-3 minúty, aby sa dobre spojila s maslom a cibuľou.
2.
Víno dôkladne premiešame so šafránom a pridáme do ryže. Miešame, kým všetko víno nevsiakne. Pridáme 1/2 hrnčeka vývaru a opäť miešame, kým ho ryža nevsiakne. Potom postupne po troche pridávame vývar a miešame, kým nám nezostane asi 1/2 hrnčeka. Napokon pridáme zvyšný vývar, premiešame a rajnicu prikryjeme tesne priehľadnou pokrievkou. Oheň zmiernime na minimum a dusíme 10-15 minút, kým ryža nezmäkne. Necháme ju vychladnúť.
3.
Opatrne primiešame parmezán, vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Mozzarellu rozkrájame na 30 malých kociek. Z ryžovej zmesi vlhkými rukami vytvarujeme 30 gulôčok. Do stredu každej strčíme kocku mozzarelly a opäť vytvarujeme guľku.
4.
Každú guľku obalíme v strúhanke. Necháme aspoň hodinu postáť v chlade, aby stuhli. Do panvice s hlbokým dnom nalejeme do jednej tretiny olej a zohrejeme ho na 180 stupňov. Vypražené guľky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame horúce.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.