Figové víno
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
figy
3,5
litre
voda
1
kg
cukor
1
dkg
vínne kvasinky
1
dkg
droždie
postup
1.
Vodu s cukrom prevaríme, chladnú nalejeme na umyté a pokrájané figy, pridáme kvasinky a droždie. Môžme kvasiť bez kvasnej trubičky, len zaviazané čistou handričkou 2 týždne. Potom zlejeme do väčšej fľaše. Na tie isté figy nalejeme taký istý sirup z kvasinkami a droždím.
2.
Po 2 týždňoch stiahnuté víno pridáme k prvému. Na tie isté figy nalejeme taký istý sirup ako prvý a necháme kvasiť 3 týždne. Po stiahnutí pridáme k prvému a druhému a spolu necháme ešte 8 dní. Po stiahnutí sa môže víno používať. Vydrží aj niekoľko rokov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.