Čokoládový zákusok
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
PL
polohrubá múka
6
PL
práškový cukor
1/2
balíček
prášok do pečiva
1
PL
kakao
6
ks
vajce
Krém
2
ks
vajce
230
g
práškový cukor
250
g
maslo
340
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
2
PL
kakao
postup
1.
Vymiešame žĺtky s cukrom a následne pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Cesto vylejeme na plech, na ktorom je umiestnený papier na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
2.
Medzitým si pripravíme krém tak, že zmiešame mäkké maslo s kakaom a práškovým cukrom, pridáme vajcia. Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a postupne ju pridávame do krémovej hmoty. Krém je dobre si pripraviť deň vopred. Odpočinutý má lepšiu chuť a ľahšie sa rozotiera na cesto.
3.
Vychladnué cesto prekrojíme na dve polovice. Spodnú časť natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou cesta. Zvyšok krému rozotrieme na vrch. Vidličkou môžeme v kréme urobiť ozdobné vlnky, ale nie je to nutné. Na noc ho dáme odstáť do chladničky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.