Čerešňový kompót
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
cukor
5
kg
čerešne
2
litre
voda
postup
1.
Umyté čerešne odstopkujeme a dáme asi na hodinu do vlažnej slanej vody ( na 1 liter vody 20 g soli ), aby vyplávali červíky. Poháre naplníme čerešňami a zalejeme nálevom len asi do 3/4, ovocie pustí šťavu.
2.
Poháre riadne uzatvoríme vekami postavíme do zaváracieho hrnca a sterilizujeme asi 25-30 minút pri teplote 80 stupňov. Po vybratí z hrnca teplé poháre otočme dnom hore a necháme ich tak až do vychladnutia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.