Kávový puding
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
dl
mlieko
4
dl
zrnková káva
3
ks
vajce
12
dkg
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
8
dkg
maizena
postup
1.
Uvaríme kávu tak, že do 1/2 l vody dáme malý kúsok cigórie, 3 dkg jemnej zomletej kávy a necháme zovrieť. Potom ju odstavíme a precedíme. Malú časť mlieka zmiešame so žĺtkami, polovicou cukru a maizenou.
2.
Ostatné mlieko zmiešame s precedenou kávou, vanilkovým cukrom, privedieme do varu a do vriaceho za stáleho miešania pridáme žĺtky zmiešané s mliekom a maizenou.
3.
Keď puding zhustne, po troche pridáme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme preosiaty cukor, dobre premiešame a dáme do formičky vypláknutej vodou. Po niekoľkých hodinách ho vyklopíme a môžeme ozdobiť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.