Šišky s jablkami a hrozienkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
20
g
kvasnice
2
dl
mlieko
2
ks
žĺtok
250
g
hladká múka
1
ks
jablko
2
hrste
sušené hrozienka
1
ČL
soľ
trochu
olej
postup
1.
Z vlažného mlieka a droždia si pripravíme kvások. Múku premiešame so soľou a zapracujeme do nej kvások. Pridáme dva žĺtky a vypracujeme cesto, do ktorého prisypeme umyté hrozienka, postrúhané jablko bez šupky a jadierok a necháme na teplom mieste prikryté utierkou kysnúť.
2.
Keď zdvojnásobí objem, prenesieme ho na pomúčenú dosku a väčšou lyžičkou vykrajujeme z cesta kúsky, ktoré zo všetkých strán vypražíme na oleji. Šišky musia v ňom doslova plávať.
3.
Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.