Zemiaková knedľa z hrubej krupice
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
100
g
maizena
80
g
hrubá krupica
200
g
žemľa
20
g
tuk
1
ks
vajce
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
Umyté, uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, osolíme a spracujeme na cesto s maizenou, krupicou, práškom do pečiva a vajcom.
2.
Do cesta zamiešame pokrájané a na tuku opražené žemle. Sformujeme ho do valčeka, dáme na navlhčenú a omastenú čistú utierku, pomocou nej ešte formujeme, stočíme a previažeme. Knedľu varíme v slanej vode asi 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.