Bravčové stehno plnené vajcom
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové stehno
100
g
slanina
2
ks
vajce
6
strúčikov
cesnaku
2
ks
cibuľa
1
kocka
masox
1
PL
instantná zápražka
2
PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Do bravčového stehna urobíme otvor, ktorý dôkladne vytrieme cesnakom, osolíme, okoreníme a vložíme do neho uvarené vajíčka natvrdo. Otvor uzatvoríme špajľou alebo zašijeme. Celé stehno obalíme do slaniny a obviažeme niťou, aby slanina držala po kope.
2.
Na olej dáme cibuľu, ktorú osmažíme do zlata. Na cibuľu dáme bravčové stehno a opečieme zo všetkých strán. Potom podlejeme vývarom z masoxu a dusíme do mäkka. Ako náhle je mäso mäkké, vytiahneme ho a zahustíme zápražkou. Servírujeme so zemiakovou kašou alebo so šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.