Rýchly ovocný závin
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
75
g
rozpustené maslo
2
PL
kryštálový cukor
100
ml
mlieko
1
kocka
droždie
1
štipka
soľ
Krém
50
g
maslo
50
g
kryštálový cukor
3
KL
škorica
Plnka
2
ks
hrušky
2
ks
jablko
1
ks
vajce
2
PL
med
podľa chuti
hrozienka
postup
1.
Najskôr pripravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru a necháme ho chvíľku odstáť. Do múky pridáme štipku soli, kvások a vychladnuté rozpustené maslo. A necháme kysnúť približne pol hodinu.
2.
Hladký krém vyšľaháme z cukru, škorice a masla. Na kocky nakrájame hrušky a jablká a zohrejeme med, aby bol tekutý.
3.
Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik a do stredu nanesieme škoricový krém. Na ten dáme jablká a hrušky, prípadne orechy a podobne. Polejeme medom. Zabalíme závin a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme približne 25 minút pri teplote 170°C.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.