Kávový krém so šľahačkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
zrnková káva
1
dl
voda
1/2
liter
mlieko
30
g
maizena
70
g
cukor
1
ks
vaječný žĺtok
1
dl
sladká smotana
20
g
práškový cukor
postup
1.
Jemne zomletú kávu zavaríme do vriacej vody a necháme stáť niekoľko minút. Polovičku cukru upálime na karamel, zalejeme mliekom, pridáme zvyšok cukru a varíme.
2.
K vriacemu cukru prilejeme ocedenú kávu, v ktorej sme rozmiešali maizenu a žĺtok a povaríme. Krém nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
3.
Dobre schladenú sladkú smotanu ušľaháme v čistej nádobe. K ušľahanej smotane primiešame cukor, dáme ju do vrecka s rúrkou a ozdobíme krém.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.