Pridať recept

Baranie mäso s jogurtom

ingrediencie

1 kg
baranie stehno
6 ks
chilli paprička
1 ks
cibuľa
8 ks
orechy cashew
2 ks
jogurt
1 KL
soľ
2 PL
strúhaný kokos
2 PL
maslo
1 strúčik
cesnaku
50 g
čerstvý zázvor
1/2 KL
rasca
2 KL
mletý koriander
1/2 KL
škorica
1/2 KL
rozdrvené klinčeky
1/2 KL
šafrán
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Olúpeme cesnak, cibuľu a zázvorový koreň a pokrájame na malé kúsky, podrvíme chilli papričky a všetko spolu aj s orieškami cashew a 1,25 dl vody rozmiešame v mixéri na kašu. Pridáme všetky koreniny okrem šafránu, ktorý zalejeme 2 lyžicami vriacej vody a necháme stáť.
 
2.
Nadrobno pokrájame cibuľu, na masle opražíme do sklovita, pridáme koreňovú kašu a opekáme, až kým sa tuk nevydusí. Potom prilejeme pol pohára vody, chvíľu povaríme, primiešame mäso pokrájané na kocky, šafran a podľa chuti osolíme.
3.
Nakoniec pridáme jogurt, prikryjeme a dusíme do mäkka, približne hodinu. Servírujeme posypané posekanou petržlenovou vňaťou a postrúhaným kokosom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať