Pridať recept

Zapekaná tekvica

ingrediencie

800 g
tekvica
trochu
soľ
200 g
hladká múka
3 ks
vajce
2 dl
mlieko
1 PL
olej
podľa chuti
olej na vyprážanie
100 g
strúhaný syr
1 dl
kyslá smotana

postup

1.
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať.
 
2.
Múku vyšľaháme s vajciami, mliekom, olejom a soľou. Do pripraveného cesta namáčame osušené plátky tekvíc a vyprážame ich na horúcom oleji.
3.
Vypražené tekvice poukladáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom, zalejeme smotanou a v rúre zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.