Pečené zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
150
g
anglická slanina
podľa chuti
soľ
150
g
tvrdý syr
100
g
kyslá smotana
podľa chuti
mleté čierne korenie
30
g
maslo
postup
1.
Zemiaky dôkladne umyjeme, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Slaninu nakrájame na tenké kocky, opražíme dočervena, vyberieme na kuchynskú papierovú utierku a masť odložíme.
3.
Zemiaky pozdĺžne prerežeme, vnútro až na hrubší okraj vydlabeme lyžičkou a dáme do misky. Pridáme masť zo slaniny, nahrubo nastrúhaný syr, smotanu, soľ, korenie a pomocou vidličky dobre vymiešame.
4.
Polovice zemiakov naplníme plnkou a vložíme do pekáča vymasteného maslom. V rúre vyhriatej na 200 stupňov zapečieme doružova.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.