Bretónsky koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
250
g
vajce vážené aj so škrupinami
250
g
maslo
250
g
práškový cukor
100
g
kandizované čerešne
1
ks
citrón
trochu
soľ
tuk na vymastenie
strúhanka na vysypanie formy
postup
1.
Maslo vymiešame do peny a postupne primiešavame cukor, žĺtky, trošku soli a postrúhanú kôru z citróna. Na záver primiešame múku, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a polovičky čerešní, ktoré sme pred tým obalili do hladkej múky.
2.
Formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, dáme do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre pečieme približne hodinu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.