Pridať recept

Vínovo-mandľové tyčinky

ingrediencie

200 g
hladká múka
120 g
maslo
1 ks
vaječný žĺtok
1 KL
soľ
4 PL
biele víno
1 ks
bielok na potretie
30 g
nasekané mandle

postup

1.
Do múky dáme mierne zmäknuté maslo, soľ, žĺtok, víno a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať najmenej 1 h.
 
2.
Potom ho vyvaľkáme do hranatého tvaru na hrúbku asi 5 mm, radličkou rozkrojíme na pásy široké asi 10 cm, potrieme rozmiešaným bielkom, zľahka posypeme posekanými mandľami.
3.
Pásy radličkou pokrájame na tyčinky široké asi 1 cm, poukladáme ich na suchý plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať