Karfiolové fašírky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
mrazený karfiol
200
g
dusená šunka alebo saláma
200
g
syr Eidam
3
ks
vajce
8
PL
strúhanka
2
PL
hladká múka
2
ČL
vegeta
na špičku noža mleté biele korenie
olej na vyprážanie
strúhanka na obaľovanie
soľ
postup
1.
Postup: Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka. Precedíme a necháme vychladnúť.
2.
Šunku pokrájame na malé kocky, syr postrúhame, vložíme do misky. Pridáme vychladnutý karfiol, celé vajcia, mleté biele korenie, vegetu, hladkú múku a strúhanku. Dôkladne premiešame. Ak by sa nám zdala masa príliš riedka, môžme pridať ešte strúhanku.
3.
S navlhčenými rukami si urobíme guličky asi vo veľkosti vajca. Z množstva je 20 kusov. Mierne roztlačíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji do zlatista. Najlepšie je ich vyprážať vo fritéze. Podaváme s rôzne upravenými zemiakmi alebo zeleninou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.