Banánovo-pšenový koláč
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
1
ks
vajce
2
PL
maslo
300
g
pšeno
100
g
cukor hnedý
2
ks
banán
1
hrsť
mandle
1
hrsť
hrozienka
1
PL
škorica
postup
1.
Pšeno sparíme vriacou vodou a pridáme mlieko (125 ml odložíme bokom), cukor a uvaríme do mäkka. Čo bude trvať asi 25 minút. Potom vmiešame maslo.
2.
Do vymastenej zapekacej formy ukladáme vrstvu pšena, na kolieska nakrájaný banán a všetko zasypeme škoricou. Druhú vrstvu pšena posypeme hrozienkami. Na tretiu vrstvu pšena opäť rozložíme kolieska banánu a hrozienka, ktoré posypeme škoricou. Potom nanesieme zvyšnú vrstvu pšena a tú posypeme mandľami. Všetko zalejeme zvyšným mliekom, ktoré rozmiešame s vajíčkom. Koláč pečieme približne 30 až 40 minút pri teplote 180°C do zlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.