Gratinovaný homár
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
mrazený homár
soľ
800
g
šampiňóny čerstvé
muškátový orech
100
g
maslo
1
dl
bešamelová omáčka
1
téglik
pochúťková smotana
1
PL
magi korenie
1
štipka
kajenské korenie
50
g
parmezán
2
PL
strúhanka
postup
1.
Homára necháme rozmraziť, očistíme ho, vložíme ho do osolenej vody a varíme. Keď je homár uvarený, zbavíme ho chvosta a klepiet. Otvoríme mu hlavu, a to pozdĺžnym rezom na polovicu. Mäso vyberieme z klepiet, panciera, chvosta a nakrájame ho na malé kúsky.
2.
Šampiňóny očistíme a nakrájame. Potom ich podusíme na masle a pridáme ich k mäsu. Do varu privedieme bešamelovú omáčku a k nej pridáme smotanu, ktorú sme zmiešali s koreninami. necháme ju prevariť a potom ju zmiešame s mäsom. Panciere z homára vyčistíme a naplníme ich mäsom, ktoré sme ešte pred tým riadne dochutili.
3.
Napokon posypeme strúhaným parmezánom, strúhankou a pokvapkáme trochou masla. Rúru rozohrejeme a pečieme v nej plneného homára dozlata. Ako prílohu podávame pyré zo zemiakov alebo biele pečivo.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.