Prasačie ušká
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
cukor
300
g
lístkové cesto
postup
1.
Na pocukrovanú dosku položíme vedľa seba plátky mrazeného lístkového cesta, aby sa nám rozmrazili. Pred rozvaľkaním cesta dosku opäť pocukrujeme. Na takejto doske vyvaľkáme plát veľký 20 x 30 cm, ktorý je potrebné niekoľkokrát obrátiť.
2.
Budeme ho rolovať od dvoch protiľahlých dlhších strán do stredu tak, aby sa zrolované často nedotýkali. cesto opäť pocukrujeme a prikryjeme. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Zohrejeme rúru na 220°C. Studenou vodou opláchneme plech.
3.
Ostrým nožom nakrájame zo zrolovaného cesta plátky, ktoré budú mať hrúbku pera a rozložíme ich na plech. Medzi jednotlivými uškami necháme väčšie medzery a budeme piecť 8 - 10 minút. Potom ich obrátime a dopekáme ďalších 8 - 10 minút. Upečené ušká preložíme na druhý plech, aby nám vychladli.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.