Pridať recept

Prasačie ušká

30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
cukor
300 g
lístkové cesto

postup

1.
Na pocukrovanú dosku položíme vedľa seba plátky mrazeného lístkového cesta, aby sa nám rozmrazili. Pred rozvaľkaním cesta dosku opäť pocukrujeme. Na takejto doske vyvaľkáme plát veľký 20 x 30 cm, ktorý je potrebné niekoľkokrát obrátiť.
 
2.
Budeme ho rolovať od dvoch protiľahlých dlhších strán do stredu tak, aby sa zrolované často nedotýkali. cesto opäť pocukrujeme a prikryjeme. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Zohrejeme rúru na 220°C. Studenou vodou opláchneme plech.
3.
Ostrým nožom nakrájame zo zrolovaného cesta plátky, ktoré budú mať hrúbku pera a rozložíme ich na plech. Medzi jednotlivými uškami necháme väčšie medzery a budeme piecť 8 - 10 minút. Potom ich obrátime a dopekáme ďalších 8 - 10 minút. Upečené ušká preložíme na druhý plech, aby nám vychladli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!