Jahňacie stehno so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
jahňacie stehno
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
100
ml
biele víno
podľa chuti
celá rasca
trochu
zeleninový vývar
trochu
olej
600
g
zemiaky
2
ks
cibuľa
postup
1.
Jahňacie mäso odblaníme, umyjeme. Ochutíme podľa potreby a potrieme cesnakom. Mäso odložíme približne na 1 hodinu na chladné miesto.
2.
Mäso opečieme v hlbšej panvici zo všetkých strán. Po opečený ho preložíme do zapekacej misy, posypeme rascou, podlejeme vývarom a bielym vínom a dáme zapiecť do zohriatej rúry. Počas pečenia, podľa potreby, podlievame šťavou alebo vývarom. Jahňacie stehno podávame s uvarenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.