Pridať recept

Zemiakové pirohy so špenátom

ingrediencie

400 g
uvarené zemiaky v šupke
160 g
tučný tvaroh
1 ks
žĺtok
300 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
trochu
pažitka
1 PL
mäkký tvaroh
100 g
čerstvý špenát

postup

1.
Vychladnuté, uvarené zemiaky ošúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme žĺtok, tvaroh, polohrubú múku (podľa potreby), soľ a vypracujeme cesto. Keď je cesto hotové, vyvaľkáme ho a vykrojíme kolieska.
 
2.
Špenátové listy krátko naparíme a po vychladnutí pokrájame. Pridáme mäkký tvaroh a tučný tvaroh, soľ a premiešame. Pirohy môžeme špenátovou zmesou vyplniť, poprípade podávať zvlášť.
3.
Ak pirohy podávame zvlášť, spravíme si z cesta klasické pirohy a vložíme do slanej vody a varíme. Ak pirohy podávame so špenátovou zmesou, na jednu polovicu kolieska pridáme danú zmes a spolu varíme v slanej vode. Môžeme pirohy ozdobiť nakrájanou pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...