Horiaci pomaranč utopený v tatranskom snehu
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
pomaranč
práškový cukor
šťava z pomaranča
rum
maslo
vanilková zmrzlina
postup
Pomaranč očistíme a prekrojíme na štvrtky. Cukor na panvici skaramelizujeme a postupne pridávame maslo, šťavu, pomarančový destilát alebo likér. Vytvoríme kúpeľ, do ktorého vhodíme pomaranče. Necháme ich poriadne nasiaknuť zmes a nakoniec na panvici zalejeme rumom a zapálime. Flambovaný pomaranč ešte horiaci podávame na tanier a utopíme ho vo vanilkovej zmrzline.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.