Pridať recept

FOTORECEPT: Esejský chlebík z jednozrnky

1
porcia
17
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
Pšenica jednozrnka BIO
1 KL
chlebové korenie
podľa chuti
morská soľ

postup

1.
Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
 
2.
Vodu po 12 hodinách vymieňame tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku môžeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
3.
Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
4.
Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Môžme sa pridať aj mixovaná zelenina, podľa chuti. Konzistencia hmoty má byť ako cesto.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
5.
Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
6.
Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Fotorecept: Esejský chlebík z jednozrnky
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Maslový mazanec
Stačí jogurt, múka a výborná večera bez kysnutia a bez rúry je na stole! Nadýchaný maslový mazanec z panvice, ktorý sa rozplýva na jazyku
Jednoduchá a chutná večera pre celú rodinu. Ľahučké cesto zo surovín, ktoré máte určite doma.
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...