Pridať recept

Korenistá káva

ingrediencie

4 šálky
káva
4 PL
amaretto
2 ks
figy
1 ks
celá škorica
4 ks
klinčeky
2 štipky
kardamón
2 štipky
muškátový kvet
40 g
cukor hnedý

postup

1.
Najskôr si umyjeme figy a potom ich rozpolíme. Do malej a plytkej misky dáme mandľový likér a na asi 15 minút do neho vložíme polovičky fíg.
 
2.
V hrnci medzitým zohrejeme kávu so škoricou, kardamómom, klinčekmi a muškátovým kvetom a necháme 5 minút odležať. Potom všetko precedíme do štyroch pohárov.
3.
Môžeme ako ozdobu použiť aj polovice fíg, ktoré nastokneme na špajdle alebo na škoricu a položíme na okraj pohárov. Potom dolejeme zvyškom mandľového likéru a ihneď môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 geniálnych spôsobov, ako vydrží káva, čaj alebo polievka teplá celé hodiny
7 geniálnych spôsobov, ako vydrží káva, čaj alebo polievka teplá celé hodiny
V dňoch plných stresov neraz nemáme čas poriadne si vychutnať ani šálku kávy, či misku teplej polievky. Aj...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok,...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...