Zeleninovo-ryžový šalát
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
140
g
ryža
5
ks
rajčiak
1
ks
mrkva
3
PL
zelený hrášok
5
ks
fazuľový struk
3
PL
ocot
2
PL
olej
1
ks
hlávkový šalát
3
ks
natvrdo uvarené vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie,soľ,trochu cukru,horčica
postup
1.
Ryžu uvaríme asi 12 minút. Necháme ju odkvapkať.Rajčiaky pokrájame na osminky,uvarenú mrkvu na kocky,hrášok a fazuľové struky uvaríme v osolenej vode,pokrájame struky na kúsky.
2.
Všetko zamiešame do ryže,okoreníme,osolíme,zalejeme s nálevom pripravený z vody,octu,cukru a horčice,pokvapkáme olejom a premiešame.Šalát dáme do misy vyloženej listami umytého hlávkového šalátu a povrch ozdobíme kolieskami vajec uvarených na tvrdo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.