Zapečené zemiaky s ementálom
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
60
g
maslo
1
strúčik
cesnaku
200
ml
polotučné mlieko
1
ks
vajce
150
g
ementál
štipiek
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Dochutíme ich soľou, korením a premiešame.
2.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, potrieme prelisovaným cesnakom a poukladáme do nej pripravené zemiaky.
3.
Rúru dáme vyhriať na 160°C. V miske zmiešame vajíčka, mlieko a muškátový oriešok. Vajíčkovou zmesou zalejeme pripravené zemiaky. Posypeme ich nastrúhaným syrom, obložíme plátkami masla a dáme piecť. Pečieme približne hodinu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.