Pridať recept

Tvarohový krémovník so snehom

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
750 g
mäkký tvaroh
160 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
5 ks
vaječný žĺtok
6 PL
olej
500 ml
mlieko
40 g
Zlatý klas
5 ks
bielok
160 g
kryštálový cukor

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na kuchynskej doske poprášenej múkou na hrúbku približne 3 mm. Pomocou valčeka ho prenesieme na plech.
 
2.
V miske zmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor na hladkú zmes. Vmiešame žĺtky a olej. Za stáleho miešania pridáme zlatý klas a takto pripravené krém vylejeme na pripravené cesto.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 195°C približne 15 minút. Z bielkov medzitým vyšľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame kryštálový cukor. Sneh navrstvíme na upečený koláč, vložíme ho znova do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 160°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať