Dvojfarebný závin
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
900
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
500
ml
mlieko
40
g
droždie
250
g
kryštálový cukor
150
ml
olej
2
PL
kakao
1
ks
vajce na potretie
Čokoládová poleva
100
g
čokoláda na varenie
60
g
stužený tuk
postup
1.
Vo väčšej miske zmeišame múku, soľ a olej. Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie, cukor a necháme kvások vykysnúť. Potom ho prilejeme do misky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Do jednej vmiešame kakao rozmiešané v trošičke mlieka.
2.
Každé cesto rozvaľkáme osobitne, potom ich položíme na seba, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich chvíľu vykysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
3.
Upečený závin vyberieme z rúry, necháme ho vychladnúť a potom ho z jednej strany polejeme pripravenou čokoládovou polevou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli z čokolády a stuženého tuku. Závin vložíme do chladničky, aby čokoládová poleva stuhla a až pred podávaním ho nakrájame na menšie kúsky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.