Marcipánová bábovka s višňami
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
370
g
višňový kompót
150
g
Marcipán Dr.Oetker
200
g
hladká múka
2
KL
práčok do pečiva Dr Oetker
200
g
cukor
1
štipka
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
150
ml
olej
75
ml
perlivá voda
Na posypanie
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky. V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto.
2.
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu višní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
3.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.