Torta so zemiakovou plnkou
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
4
PL
hladká múka
4
PL
vlažná voda
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
téglik
džem
Plnka
600
g
uvarené zemiaky v šupke
1
KL
rumová aróma
2
PL
rum
1/2
ks
citrón
200
g
maslo
2
PL
kakao
400
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
postup
1.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pomaly pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielko vymiešame tuhý sneh a zľahka ho pridáme k žĺtkovej pene. Cesto vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. Upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva pláty.
2.
Zemiaky v šupke ošúpeme, prelisujeme a pokvapkáme rumovou arómou. Pridáme rum, citrónovú šťavu a zmes poriadne premiešame. Maslo, kakaový prášok, práškový a vanilkový cukor vymiešame na penu. Pridáme ochutené zemiaky a vymiešame hladký krém.
3.
Prvý plát natrieme džemom a polovicou plnky, prikryjeme ho druhým plátom a vrch aj boky natrieme zvyšným krémom. Tortu uložíme do chladničky, aby poriadne stuhla.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.