Jemné syrové pečivo
80
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
60
g
camembert
60
g
syr švajčiarský sbrinz
60
g
syr Gouda
1
KL
prášok do pečiva
250
g
pšeničná múka
1
ks
vajce
1
štipka
korenie biele mleté
1
štipka
muškátový orech
1
štipka
sladká červená paprika
Na potretie a posýpku
1
PL
sezamové semienka
1
PL
mak
1
PL
rasca
1
PL
pistácie
1
PL
arašidy
1
PL
smotana
1
ks
žĺtok
postup
1.
Zmiešame múku s práškom do pečiva na doske. Sbrinz a Goudu najemno postrúhame do múky a camembert prepasírujeme cez sitko. Maslo pokrájame na kúsky a pridáme korenie, žĺtky a z tohto si spracujeme linecké cesto, ktoré následne prikryjeme a odložíme do chladničky.
2.
Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cesto, ktoré nám odležalo rozdelíme na polovicu. Na doske vyvaľkáme plát o hrúbke 1/2 cm. Vykrajujeme z neho kotúčiky, ktoré budú mať priemer asi 3 cm alebo cesto pokrájame na menšie štvorčeky. Rúru vyhrejeme na 200°C.
3.
Smotanu zmiešame so žĺtkom. Prvú časť koliesok poukladáme na plech a potrieme ich žĺtkom. Striedavo ich posypeme pistáciami, orieškami alebo sezamovými semienkami. Takéto sušienky pečieme približne 10 minút na strednej priečke rúry.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.