Ananásový koláč
12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
cukor
3
PL
olej
2
PL
mlieko
75
g
nízkotučný tvaroh
soľ
1/4
liter
kyslá smotana
2
ks
vajce
1/2
KL
citrónová kôra
1
ks
ananás
2
KL
prášok do pečiva
200
g
múka
postup
1.
Na začiatku si predhrejeme rúru na 200°C a potrieme tortovú formu maslom. Mlieko, olej, odkvapkaný tvaroh, 50 g cukru, 150 g múky, soľ a prášok do pečiva spracujeme najskôr mixérom a potom rukami na celkom hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme 2/3 cesta a vložíme ho do tortovej formy. Zo zvyšného cesta vyrobíme valček, z ktorého si môžeme urobiť pekný okraj koláča.
2.
Ananás olúpeme, rozštvrtíme, vyrežeme jeho tvrdú strednú časť a dužinu nakrájame na kúsky. Oddelíme bielky od žĺtkov. Suroviny, ktoré nám zvýšili (citrónová kôra, žĺtky a cukor) vyšľaháme na penu a potom budem striedavo pridávať kyslú múku a zvyšok múky. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho do žĺtkového krému. Kúsky ananásu rozložíme na dno koláča a zalejeme ich polevou. Koláč z ananásu pečieme 40 minút na strednej priečke rúry. Po upečení ho necháme aspoň 5 minút vychladnúť a potom otvoríme formu a položíme na priečku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.