Veľkonočná torta s pistáciovými orieškami
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
2
ks
bielok
200
g
práškový cukor
120
g
maslo
180
g
mleté vlašské orechy
4
PL
strúhanka
2
PL
čokoláda
2
PL
rum
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
vanilkový puding
2
ks
žĺtok
1
PL
polohrubá múka
250
g
maslo
160
g
práškový cukor
4
PL
vaječný koňak
3
PL
kakao
Na ozdobu
1
hrsť
pistácie
postup
1.
Bielky vyšľaháme s polovičkou práškového cukru na tuhý sneh. Maslo zmiešame so zvyšným cukrom do peny, po jednom zašľaháme žĺtky a postupne pridáme po troške mleté orechy, strúhanku a nasekanú čokoládu. Ku koncu vmiešame sneh z bielkov, rum, cesto zľahka premiešame a vlejeme do pripravenej formy. Tú sme predtým vymastili tukom a vysypali múkou.
2.
Korpus pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180°C. Medzitým si uvaríme hustú kašu z mlieka, vanilkového pudingu, múky a žĺtkov. Občas ju premiešame a necháme vychladnúť. Maslo nakrájame na kocky a zmiešame ho s práškovým cukrom a kakaom na krém. Primiešame koňak a vychladnutú kašu. Krém poriadne premiešame, aby bol hladký.
3.
Upečený korpus vyberieme z rúry, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 pláty. Spodnú časť natrieme polovicou krému, zakryjeme druhým korpusom a poriadne pritlačíme. Zvyšným krémom natrieme vrch a boky torty. Takto pripravenú tortu posypeme nasekanými pistáciami a dáme ju poriadne vychladnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.