Pridať recept

Zemiaky pečené so sleďom

ingrediencie

750 g
varené zemiaky
2 ks
sleď
2 ks
vaječný bielok
4 PL
olej
2 PL
múka

Marináda

1 šálka
voda s octom
1 štipka
soľ
1 kocka
cukor
trochu
korenie
1 ks
bobkový list
1 ks
cibuľa
1 šálka
kyslá smotana
50 g
maslo
50 g
strúhaný syr

postup

1.
Deň pred očistíme slede, odrežeme hlavy, obalíme ich v bielku, múke a prudko na oleji opečieme. Pokrájame na kúsky a vložíme do ohňovzdornej misy. V kastróle uvaríme vodu s octom, kyslou smotanou, cibuľou a korením a touto marinádou polejeme ryby.Dáme cez noc do chladu.
 
2.
Varené zemiaky nakrájame na plátky, preložíme ich kúskami marinovaných sleďov v miske. Vrstvy kvapkáme smotanou. Dáme zapiecť a podávame s čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať