Pridať recept

Hanácke zemiaky dusené na kyslo

ingrediencie

1 kg
zemiaky
2 štipky
soľ
podľa chuti
korenie
1 ks
bobkový list
1 PL
ocot
80 g
maslo
30 g
múka
1 ks
cibuľa
150 g
klobása
1 ks
paradajkový pretlak

postup

1.
Drobne nakrájanú cibuľu opražíme na tuku a keď zožĺtne, zaprášime ju múkou a pripravíme zlatú zápražku. Zatiaľ podusíme ošúpané zemiaky, na kocky nakrájané a podliate vodou s korením. Keď sú skoro mäkké, zriedime vývarom z pripravenej zápražky, dobre našľaháme a povaríme. Môžeme pridať aj trochu smotany.
 
2.
Povarenú omáčku nalejeme späť na zemiaky, pridáme ocot a kúsok klobásy alebo duseného mäsa. Pridáme paradajkový pretlak,povaríme a podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať