Čokoládová torta s orechmi
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
maslo
150
g
horká čokoláda
200
g
cukor
5
PL
med
1
ks
prášok do pečiva
1
PL
kakaový prášok
50
g
vlašské orechy
150
g
sušená marhuľa
300
g
marhuľový džem
2
PL
slnečnicový olej
5
ks
vajce
postup
1.
Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Tortovú formu vymastíme. Orechy rozdrvíme a marhule nakrájame na malé kúsky. Čokoládu ( 75 g ) rozpustíme nad parou, a potom ju necháme trochu vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielka vyšľaháme sneh.
2.
Maslo vložíme do misy a rozmixujeme ho, pridáme k nemu hnedý cukor a med. K zmesi pridáme žĺtka, rozpustenú čokoládu a znovu mixujeme. Do druhej misy nasypeme múku spolu s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a vysypeme do druhej ( tekutej ) zmesi. Opäť riadne premiešame.
3.
Pridáme orechy a marhule a opäť premiešame. Potom do zmesi opatrne vmiešame sneh z bielkov. Pripravenú zmes vylejeme do formy. V rúre pečieme asi 45 minút. Nad parou rozpustíme čokoládu, ktorá nám zvýšila, potom do nej pridáme trochu oleja a dôkladne premiešame. Upečené tortové cesto necháme vychladnúť, a potom ho prerežeme na dve polovice. Natrieme marhuľovým džemom a spojíme dokopy obe časti korpusu. Na takto pripravenú tortu nalejeme čokoládu. Povrch môžeme posypať orechmi.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.