Čokoládovo-pepermintová torta
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Tmavý korpus
150
g
polohrubá múka
150
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
5
ks
vajce
3
PL
kakaový prášok
Svetlý korpus
150
g
polohrubá múka
150
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
5
ks
vajce
Krém
2
balíčky
čokoládový puding
1/2
liter
mlieko
100
g
kryštálový cukor
1
ks
horká čokoláda
250
g
maslo
1
KL
pepermintová aróma
Marcipán
125
g
stužený tuk
250
g
práškový cukor
150
g
mlieko sušené
1
KL
pepermintová aróma
1
KL
zelené potravinárske farbivo
Ostatné
100
g
ovocný džem
postup
1.
Upečieme tmavý korpus: rozmixujeme 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus.
2.
Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy.
3.
Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém.
4.
Z rastlinného tuku Cera, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu.
5.
Namiesto pepermintovej arómy môžeme použiť likér.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.