Vyprážané jabĺčka s vanilkovým krémom
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
1
PL
mandľový likér
120
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
15
g
čerstvé droždie
100
g
práškový cukor
2
ks
jablko
40
g
maslo
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor
1
balíček
vanilkový puding
trochu
mlieko
1
ks
žĺtok
1
balíček
škoricový cukor
postup
1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. Pridáme ho do misky k múke, mandľovému likéru, vanilkovému a práškovému cukru a rozpustenému maslu. Vymiešame a pridáme na hrubšom strúhadle postrúhané jablká. Premiešame, pridáme žĺtok a škoricový cukor.
2.
Cesto necháme približne 20 minút na teplejšom mieste odstáť. Preložíme ho na múkou poprášenú kuchynskú dosku a vytvarujeme venčeky, ktoré pražíme v rozpálenom oleji.
3.
Medzitým si uvaríme puding podľa návodu na obale. Opražené jablkové cestíčko necháme odkvapkať od oleja a poprášime ho práškovým cukrom. Podávame s vanilkovým pudingom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.