Pridať recept

FOTORECEPT: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou

Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

Mäso

1 kg
bravčové mäso mleté
2 KL
soľ
4 strúčiky
cesnaku
2 KL
rozmarín
3 PL
solamyl
2 dl
mlieko

Plnka

2 PL
plnotučná horčica
150 g
červená šošovica
1/2 ks
cibuľa
1/3 ks
mrazený špenát
4 ks
vajce
1 KL
soľ

Na potretie

2 PL
plnotučná horčica
1 KL
rozmarín

postup

Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Mleté mäso zmiešame s rozmarínom, soľou, pretlačeným cesnakom, solamylom, mliekom a poriadne premiešame. Mäso prikryjeme a necháme cez noc odležať v chladničke.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
2.
Červenú šošovicu uvaríme do mäkka v dvojnásobnom množstve vody a osolíme 1 KL soli.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
3.
Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme uvarenú šošovicu, rozmrazený špenát a všetko nakoniec zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Na miernom plameni upečieme omeletu.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
4.
Upečenú omeletu rozdelíme na 4 časti.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
5.
Mäso rovnomerne uložíme na alobal (robila som na veľkosť 45x30 cm) a potrieme ho 2 PL horčice.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
6.
Na jednu polovicu mäsa položíme omeletu a opatrne ho pomocou alobalu zavinieme do rolády.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
7.
Mäso preložíme na olejom vymastený plech, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Prikryjeme alobalom a pečieme 50 min. pri teplote 180 stupňov. Potom dáme alobal dole a dopečieme pri rovnakej teplote ďalších 30 min., až sa nám vytvorí chrumkavá kôrka. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 kúskov rolády.
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Fotorecept: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Slávnostné mäsové rolády
Slávnostné mäsové rolády plné PREKVAPENIA miznú zo stola ako prvé, nebudete stíhať dokladať
Výborné mäsové rolády ako stvorené na sviatočný stôl. Vybrali sme pre vás chutné recepty, z ktorých si vyberie každý.
Video: Kuracia roláda podľa šéfkuchára
Dobruchut.sk a šéfkuchár Roman Pekný pre vás pripravili sériu videonávodov. V tomto dieli si ukážeme ako sa...
Masová roláda
Mäsové rolády v jarnom štýle: Teplé na sviatočný obed, studené na obložené misy
Hľadáte ideálne jedlo na sviatočný stôl? V tom prípade si vyberte mäsovú roládu. Podávajte ju teplú ako...