Zapečené zemiaky s baklažánom
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
1
ks
baklažán
3
ks
paradajka
2
stonky
rozmarín
3
PL
parmezán
trochu
olivový olej
1
ks
čili paprička
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dochutíme soľou. Z oboch strán ich opražíme na rozpálenom oleji a odložíme nabok. Baklažán a paradajky nakrájame taktiež na plátky, ktoré tiež opražíme na rozpálenom oleji.
2.
Do ohňovzdornej misy striedavo ukladáme zemiaky, baklažán a paradajky, až kým nebude misa úplne plná. Posypeme rozmarínom, nasekanou čili papričkou, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme parmezánom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 min.
3.
TIP: Taktiež môžeme pridať na kolieska nakrájanú cibuľu alebo úplne vynechať paradajky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.