Grilovaný ananás s umovým maslom a kokosovou zmrzlinou
6
porcií
31
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
maslo
3
PL
um
1
PL
med
1
štipka
mletá škorica
6
plátkov
ananás
1/2
liter
kokosová zmrzlina
6
ks
keks
6
ks
mäta
postup
Maslo roztopíme v malom hrnci spolu s umom, škoricou a medom. Potom hrniec odstavíme a jemne potrieme umovým maslom z oboch strán plátky ananásu. Zvyšok zmesi odložíme. Pripravené plátky ananásu grilujeme priamo nad stredne teplou pahrebou asi 6 minút pri zatvorenom veku tak, aby mali na sebe grilovací vzor a občas ich počas grilovania otáčame. Potom ich dáme dolu z grilu a nakrájame ich na malé kocky. Napokon naporcujeme zmrzlinu do dezertných misiek a na ňu dáme kúsky ananásu. Ozdobiť môžeme kúskami keksu a mäty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.