Guľky po grécky
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
bravčové mäso mleté
3
PL
petržlenová vňať
1
hrnček
strúhanka
1
PL
mäta
1
PL
citrónová šťava
1
PL
olej
2
ks
vajce
1
ČL
oregano
trochu
hladká múka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
2
ks
cibuľa
postup
1.
Strúhanku navlhčíme vodou a premiesime. Cibuľu nakrájame, prepláchneme studenou vodou. Mleté mäso premiešame so strúhankou, cibuľou, vajcami, osolíme, okoreníme, pridáme mätu, citrónovú šťavu, oregano a petržlenovú vňať.
2.
Necháme chvíľku odležať a formujeme guľky veľkosti orecha. Obalíme ich v múke a smažíme na oleji. Môžeme ich servírovať teplé i studené, poliate napríklad paradajkovou omáčkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.