Domáce plnené rožky
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások
1
kocka
droždie
100
ml
vlažné mlieko
1
PL
hladká múka
1
KL
kryštálový cukor
Cesto
100
g
špaldová múka
400
g
hladká múka
200
ml
mlieko
100
ml
olej
1
ks
vajce
1
ks
vajce na potretie
Plnka
250
g
šunka
50
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme kvások, pridáme múku a cukor. Necháme na teplejšom mieste vykysnúť kvások. V miske zmiešame obe múky, prilejeme vykysnutý kvások, mlieko, pridáme soľ, olej, vajce a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme nakysnúť na teplejšom mieste.
2.
Šunku pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme žĺtok rozšľahaný s mliekom, soľ, korenie, zmes necháme prevariť a necháme vychladnúť.
3.
Cesto preložíme na múkou poprášenú dosku, rozdelíme na približne 25 rovnakých častí. Tvarujeme žemličky, ktoré rozvaľkáme na placky. Natrieme ich plnkou a zvinieme do rožka.
4.
Rúru predhrejeme na 180°C. Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme kysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 17 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.