Varené hovädzie s vínnou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzie mäso
4
ks
slanina
2
ks
cibuľa
8
PL
červené víno
4
PL
paradajkový pretlak
1
ks
bobkový list
2
PL
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
postup
1.
Hovädzie mäso uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme ošúpanú, nakrájanú cibuľu, opečieme, prisypeme múku, znovu opečieme a podlejeme vývarom. Varíme 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších 10 minút.
2.
Ochutíme vínom a korením, osolíme a ešte povaríme. Omáčku precedíme a zohrejeme v nej plátky uvareného hovädzieho mäsa. Podávame s bielym pečivom, varenými cestovinami alebo so zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.