Steak na spôsob Divokého západu
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
sviečková
1/2
šálka
olej
12
kvapiek
tabasco omáčka
1
PL
koňak
8
ks
údená slanina
postup
1.
Sviečkovú nakrájame na rovnaké plátky a naložíme na noc do ostrej korenenej marinády z oleja, tabasca a koňaku. Pred grilovaním mäso osušíme. Rezne položíme vedľa seba na grilovací rošt a grilujeme vo vyhriatom grile asi 3 minúty pri maximálnej teplote.
2.
Jedlo uložíme na vyhriatu dosku. Osem tenkých plátkov slaniny necháme zoškvariť 1/2 minúty na grile, potom ju krížom preložíme cez rezne a posypeme korením. Ako prílohu je možné použiť pikantne okorenenú zeleninu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.