FOTORECEPT: Mrkvovo-cibuľové pšeno
2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
pšeno
1
liter
voda
1
ks
cibuľa
5
ks
mrkva
2
strúčiky
cesnaku
1
KL
kurkuma
1
KL
soľ
1/3
KL
čierne mleté korenie
1/2
KL
tymian
1
PL
olivový olej
majonéza na ozdobu
postup
1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
2.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na tenké kolieska.
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.